Kaalien satokausi alkaa olla parhaimmillaan, joten satoa kannattaa hyödyntää monipuolisesti. Nappaa tästä suolaisen piirakan ohje, joka sopii niin kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi.
Parsakaali- fetapiirakka
pohja:
1 dl kaurahiutaleita
2 dl jauhoja (esim 1dl ruisjauhoja, 1 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja)
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ dl öljyä
1 dl vettä
Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon öljy ja vesi puuhaarukalla sekoittaen. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun ja korppujauhotettun vuokaan. Vinkki! korppujauhojen tilalla voit käyttää leseitä,näin saat enemmän kuitua!
Täyte:
1 iso parsakaali
100 g fetajuustoa
2 dl maitoa
3 munaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
pinnalle:
juustoraastetta
Huuhtele parsakaali hyvin, leikkaa kukinnoiksi. Keitä parsaa 3-4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Levitä parsankukinnot pohjan päälle. Murustele päälle fetajuusto. Sekoita maito, munat ja mausteet kulhossa (huomioi, että juustoista tulee suolaa!). Kaada munamaito pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!
Herkullisia hetkiä!