Raparperi on kotipuutarhojen ikisuosikki, joka tuo mukavaa vaihtelua satokauden marjoille. Rutkasti C-vitamiinia, kaliumia ja kuitua sisältävä raparperi on maultaan hapan ja kaipaa pientä makeutta kylkeen. Se sopii paitsi makeisiin myös suolaisiin kesäherkkuihin. Satoisaa raparperia voi pakastaa ja säilöä talven varalle.
Ohessa kesäinen muffinssiresepti, jossa raparperi liittoutuu makean kookoksen kanssa. Vaniljajäätelöä kylkeen ja kesänautinto on pedattu!
Raparperi-kookosmuffinssit (8 isoa tai 16 pientä)
Aineet:
3,5 dl mieleisiäsi jauhoja
2 dl sokeria (esim. kookos-)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3-4 dl raparperikuutioita
1 dl kookosmaitoa tai kaurakermaa
2 kananmunaa
1 dl öljyä tai muuta juoksevaa rasvaa
1 dl kookoshiutaleita
Päälle raparperipaloja, kookoshiutaleita, sokeria...
Lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Valmistus:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita muut aineet kuivien aineiden joukkoon.
3. Jaa taikina joko paperisiin muffinssivuokiin tai muffinssipellille.
4. Paista 200 asteessa 15-20 min. Varmista kypsyys koktailtikulla.
Syömisen ilon tiimi toivottaa rentouttavaa ja maistuvaa kesää kaikille!
Anni, Kaisa, Kati, Katri, Linda ja Marjaana