Kesä on parasta aikaa rikkoa aamiaisrutiinia ja kokeilla uutuuksia iänikuisten ruispalojen tilalle. Tuorepuuro on loistava tapa freesata omia ruokailutapoja ja harjoitella luovaa mitä-kaapista-löytyy -kokkausta. Ainekset illalla kylmään muhimaan ja aamu-unisena suitsait herkun kimppuun!
Tuorepuuron komponentit
1 dl hiutaleita, esim. kauraa, moniviljaa tai kvinoaa
1 dl nestettä, esim. maitoa, kasvipohjaista maitoa, piimää, vettä tai mehukeittoa
1 dl "jytyä", esim. jogurttia, rahkaa, raejuustoa, marjoja, banaania, pehmeitä hedelmäpaloja tai -sosetta
Ripaus makua, esim. hunajaa, pähkinärouhetta, siemeniä, vanilja-, kaakao- tai lakritsijauhetta
Sekoita hiutaleet, neste, rakennetta tuova komponentti sekä mausteet keskenään. Laita lautanen kanneksi kulholle tai sulje rasia ja anna muhia yön yli. Nauti herkku aamulla tai nappaa evääksi!
Pirtsakkaa päivää!
/Anni